2012. október 23., kedd

Hősnők Viadala 2012 - Szavazz Vandára!


Párbaj #5: Vanda vs. Merit
(okt. 23 - 25)


Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> ITT <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.

Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Szavazni a bejegyzés alján található szavazódobozban tudtok. Egy párbajra mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazást október 24-én 23:59-kor lezárjuk!!!


Nyereményjáték

A saját nyereményjátékunk:
A játék végén sorsolunk egy nyertest, aki a következő könyvek közül választhat EGYet plusz kap egy egyedi készítésű fém könyvjelzőt:

Gillian Bagwell: A darling szajha
VAGY
True Blood 2. Élőhalottak Dallasban
VAGY
True Blood 3. Holtak klubja
VAGY
True Blood 5. Lidércfény
VAGY
True Blood 7. Hetedik harapás
VAGY
L.J. Smith: Vámpírnaplók 1. Ébredés

A feladat:
A játék ideje alatt ITT A BLOGON bármelyik bejegyzéshez legalább egyszer kommentelni, illetve legalább egyszer a blogunkon keresztül szavazni. Ezt tehát most ebben a bejegyzésben is megteheted. Kommentbe írd be, hogy szavaztál, és akár ki is fejtheted, ha van kedved, de nem muszáj:) Mindegy, kire szavazol, ha itt szavazol, bekerültél a nyereményjátékba.
VAGY
A Facebook oldalunkat lájkolni és ott kommentelni a játék bejegyzéséhez.

KözösKalap: 
A játék legvégén sorsolunk EGY szerencsés nyertest azok közül, akik szabályosan töltötték ki az ITT található RAFFLECOPTER-t
  • True Blood #1: Inni és élni hagyni (Alsyniai regék jóvoltából)
  • ÉS Libba Bray: Rettentő gyönyörűség (Napi falat jóvoltából)
  • ÉS 1 db saját tervezésű 2013-as mini naptár a nyertes kedvenc könyvével kapcsolatosan (Magnolia jóvoltából)
Vanda (Vándor)


Innen ismerheted: Stephanie Meyer: A burok

Először feltűnt: A burok

Természetfeletti státusza: "lélek" (földönkívüli életforma)

Kampányának vezére: Faye és Vic @ Alsyniai regék

A földönkívüli lényeket nem szokás szeretni. Gondoljunk csak a marslakókra, Alienekre, goa'uldokra: jönnek kéretlenül és lelézersugaraznak, felzabálnak, leigáznak minket, békés embereket. A lelkekről is ez az általánosan elfogadott vélemény. Titokban beférkőztek közénk, elfoglalták a testünket, kiirtották a személyiségünket, és csak egyre tovább terjeszkednek. Vagy mégsem így van? Békét hoztak, minden betegség ellenszerét, megszüntették az éhezést és a környezetszennyezést. De kinek a kedvéért?

Vándor a legtöbb világot bejárt lelkek közé tartozik, s most a Földre érkezik, hogy megtapasztalja az univerzum legkülönösebb fajának életét: az emberét. A híres és tapasztalt Vándor a legnehezebb feladatot kapja: egy már felnőtt testbe helyezik, ráadásul az utolsó ellenállók egyikébe, hogy megtalálja maréknyi csoportjukat.

Világos, hogy egy fajtársa számára miért is lehet szimpatikus. De hogy mi, a leigázott emberek miért szeretjük? Miért kedveli meg Vandát a lázadók közül szinte mindenki?

Mert a legtöbb emberrel ellentétben a lelkeket és legfőképpen Vandát nem az élet aggresszív, férfias oldala vezérli. Nem a küzdelem hajtja, nem a legrátermettebbek túlélése a lételeme, hanem a szeretet, az együttérzés, a megismerés és a megértés vágya.
A mezőny legtöbb hősnőjére igaz, hogy egy kegyetlen, küzdelmes világba kerül, ahol élet-halál harc várja. Egy világba, ahol egy nő vagy maga is olyan erőssé lesz, mint a férfiak, vagy azok játékszerévé válik. Vandával is ez történik: egy világban, ahol két faj harcol egymással először meg kell küzdenie a kiismerhetetlen és forró sivataggal, majd az ellenállók foglyaként sínylődik, s közben folyamatosan elöntik az emberi érzelmek, a test eredeti birtokosa, Melanie érzelmei. Aki pedig folyamatosan küzd, hogy visszafoglalja elméjét. Vandát pedig saját bűntudata emészti és a kettős érzelmek, a kettős szerelem kínja.
Ő azonban mégsem küzd, nem válik arrogáns harcossá, mint a túlélésre kényszerült Melanie. Sőt, ahogy idővel megismerik egymást, Melaniet teszi jobbá végtelen együttérzésével.
Lassan az ellenállók is észreveszik értékeit, hogy számunkra mérhetetlen hosszú élete és bölcsessége ellenére mégis szinte gyermekinek tűnik, ahogy az emberek szemén próbálja megismerni a világot és önmagukat. Önfeláldozásával, segítőkészségével és tiszta őszinteségével bebizonyítja, hogy nem az ellenségük.

Hogy miért érdemes rá szavazni?
Mert a versenyzők közül a legpéldamutatóbb karakter. Megtanulhatjuk tőle, hogy éljünk bárhol az univerzumban, legyünk bármennyire különbözők, mégis mind egyformák vagyunk.
Mert rádöbbenünk, hogy a legnehezebb időkben is a szeretet és az együttérzés a leghatalmasabb erők.
Mert ő a legemberibb idegen, akiről valaha olvastál. S végül ő lesz a legemberibb ember is.



5 megjegyzés :

Ani írta...

Szavaztam.:)

Majer Gabriella írta...

Én is szavaztam Vandára.

Elhaym írta...

Szavaztam Vandára.

Naomi írta...

Szavaztam.

Delora Mercel írta...

Szavaztam!! Győzzön Vanda :D