2012. október 25., csütörtök

Hősnők Viadala 2012 - 6. párbaj


Párbaj #6:

A felnőtteknél két nagyon különböző lány méri össze erejét: egy 19. századi okos és szellemes, klasszikus hölgy, és egy vadóc vérmacska.
Az ifjoncok között egy igazi harcos árnyvadász mérkőzik meg egy esetlen lánnyal, akit mindenki jól ismer.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> ITT <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.

Emlékeztetőül:
A blogunk Dani kampányvezére, aki a későbbiekben is párbajozik, ekkor tudtok nálunk is szavazni és ezzel indulni a könyvnyereményekért. További info ITT.

Felnőttek: Elizabeth vs. Faythe
(okt. 25 - 27)



Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Szavazni ITT vagy a kampányfőnököknél tudtok. Egy párbajra mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazást október 27-én 23:59-kor lezárjuk!!!  

Elizabeth

Innen ismerheted: Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Először feltűnt: Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Természetfeletti státusza: ember

Kampányának vezére: Casperson @ Casperson olvasmányai

Miért szavazzatok rá?


Még a legvaksibb pillanataiban, Elizabeth Bennet egy kifogástalanul vonzó karakter. Leírása alapján gyönyörű és különös kifejező szemek jellemzik, de, amit mindenki észrevesz vele kapcsolatban, az a szellemessége és intelligenciája. Főleg ezért az intelligenciáért, Ő apjának kedvenc gyermeke, ám anyja őt szereti a legkevésbé. Magabiztossága a lelkes kritikus elméjéből ered és gyors észjárású párbeszédein mutatkozik meg.

Elizabeth ragyogó és incselkedő szellemessége az, ami kiváltja Lady Catherine ellenszenves viselkedését és Darcy csodálatát. Őt mindig érdekes hallgatni, és mindig kész arra, hogy az ostobaságokon nevessen, mondva " Remélem, sosem nevetem ki, ami okos vagy jó. Ostobaságok és értelmetlen dolgok, szeszélyek és ellentmondások valóban mulattatnak, bevallom, és nevetek rajtuk, amikor csak tudok." A kivételesen jó megfigyelőképességének köszönhetően, Elizabeth a legtöbb esetben igen jól meg tudja állapítani a különbséget bölcs és bolond közt.

"Nem akarok senkit sem elhamarkodva megítélni; de mindig csak azt mondom, amit gondolok."

Annak ellenére, hogy hibásan ítéli meg Wickham-et és Darcy-t, mely a legrosszabb hibája - makacsul ragaszkodik ahhoz az ítéletéhez, amíg rá nem kényszerítik, hogy észrevegye tévedését-, Elizabethnek általában igaza van az emberekkel kapcsolatban. A saját igazában való bizalma - egy kombinációja büszkeségnek és balítéletnek - az, ami a legrosszabb tévedéseihez vezet.


Faythe

Innen ismerheted: Rachel Vincent: Shifters sorozat

Először feltűnt: Rachel Vincent: Stray - Kóborok

Természetfeletti státusza: vérmacska

Kampányának vezére: Secret Dream Time

Miért szavazzatok rá?


Faythe Sanders már nem kislány, egy 23 éves vadóc, aki szeretett volna elvegyülni az emberek között. Hátat fordított a családjának és egyetemre jár, ahelyett, hogy eleget tett volna a kötelezettségeinek, hisz ő az egyik, a még létező, nyolc, termékeny, nőstény vérmacskák egyikének.

„Már csak nyolc fogamzóképes nőstény vérmacska van. És én vagyok az egyik. Éppen úgy nézek ki, mint akármelyik amerikai egyetemi hallgató. De vérmacska vagyok; alakváltó, két világ lakója.”

Nem riad meg semmitől, nem hallgat senkire. Egy igazi öntörvényű ragadozó!

„Csakhogy én nem vagyok ijedős kiscica”

Vigyázz, mert ez a cicus nem szeret a kanapén, mancsai közt egy puha gombolyaggal dorombolni, ez a vadmacska bármelyik pillanatban képes széttépni, ha úgy tartja a kedve!

„Karmaim vannak, és nem félek használni őket!”

Betörhetetlen, bármilyen helyzetben képes feltalálni magát. Nincs szüksége a férfiak segítségére, egyedül is boldogul. Ha verekedésre kerülne a sor, nem futamodik meg, inkább beszáll és bátran felveszi a harcot, ha kell, keményen odaüt.

"… tudok én szépen is játszani, ha akarok. Csak nem akarok túl gyakran."

Szavazzatok Faythe-re!

"Kérd a lehetetlent, aztán érd be azzal, amit valójában akartál volna."


YA: Clary vs. Bella
(okt. 25 - 27)



Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Szavazni ITT vagy a kampányfőnököknél tudtok. Egy párbajra mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazást október 27-én 23:59-kor lezárjuk!!!  


Clary

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Végzet Ereklyéi sorozat

Először feltűnt: Csontváros

Természetfeletti státusza: árnyvadász (ember, de angyalvér csörgedezik az ereiben)

Kampányának vezére: Jace & Secret Dream Time

Miért szavazzatok rá?

Clary 15 éves koráig a tini lányok átlagos életét élte, mígnem egy este fenekestül felfordult az egész világ, amiben addig hitt. Kiderült, hogy Árnyvadász szülők gyermeke, és a halottnak hitt apja egy, a leghatalmasabb és legrettegettebb Nefilimek közül, aki a lányát akarja.

„Ez csodálatosan hangzik – gondolta Clary – Csak te, a kómában fekvő feleséged, a sokkos állapotban lévő fiad, meg a lányod aki utál mint a szart. Nem is szólva arról, hogy a gyerekeid a jelek szerint szerelmesek egymásba. Hát igen, ez ám a nagy családi boldogság.”

A törékeny alkat, vörös hajzuhatag és a zöld macskaszemek ne tévesszenek meg senkit, mögöttük egy igazi harcos szellem lakozik, aki kész kiállni a családjáért és az elveiért.

"- Honnan tudtad, hogy Árnyvadász vér van bennem? Volt valami jel, amiből kiderült?…
- Csak találgattam - felelte a fiú, és bereteszelte mögöttük az ajtót. - Ez tűnt a legvalószínűbb magyarázatnak.
- Találgattál? Biztosnak kellett lenned a dolgodban, hiszen meg is ölhettél volna.

- Kilencven százalékig biztos voltam benne.
- Értem - mondta Clary. Valami lehetett a hangjában, mert Jace feléje fordult, és ránézett. Egy
pillanattal később a lány tenyere az arcán csattant, amitől hátra kellett lépnie egyet. Kezét a sajgó ponthoz emelte, inkább meglepetésében, mint fájdalmában. - Ezt meg mi a fenéért kaptam?
- A maradék tíz százalékért - mondta a lány, aztán csendben ereszkedtek tovább, amíg az utcaszintre nem értek."

Emellett igazi művészlélek, imád animéket rajzolni és a humora sem utolsó.

„– Szóval, ha nincs egészen telihold, csak kicsit érzed farkasnak magad? – kérdezte Clary.
– Mondhatjuk.
– Hát akkor nyugodtan dugd ki a fejed a kocsi ablakán, és lógasd ki a nyelved, ha úgy tartja kedved!"

És, ha ez még mind nem lenne elég: képes új rúnák megalkotására, melyek számtalanszor segítik ki őt és a többieket a bajból.

… Jace nem bír ülve maradni…

Kedveseim emlékeztek még, mikor rám kellett szavazni? Igen, sajnos hamarabb kiestem, mint gondoltam volna, de most kiengesztelhettek… Itt van ez a töpörtyű, lehet, hogy kicsit esetlen *aú Clary megint felpofozza* akarom mondani, talpra esett, határozott, és garantáltan felkavarja a körülötte levők életét! Olyan vonzereje van, aminek képtelenség ellenállni (Uraim, azért csak tartsátok magatokat tisztességes távolságra tőle, mert…), még nekem sem sikerült… .Tehát oda akarok kilyukadni, hogy egy szavazat erre a vörös ciklonra és a lelki egyensúlyom helyre áll.

Ui.: Mellesleg jól áll neki a fekete!


Bella

Innen ismerheted: Stephenie Meyer: Twilight sorozat

Először feltűnt: Stephenie Meyer: Twilight - Alkonyat

Természetfeletti státusza: ember

Kampányának vezére: Andie @ Könyvek háborúja...

Miért szavazzatok rá?

Tartozom Bellának. Az ő története szerettette meg velem az olvasást. Úgy gondolom, szokásos szerénységéből kiindulva, hogy nagy megtiszteltetésnek érezné, hogy részt vehet ebben a versenyben.
Bella szerény, kedves, önzetlen, bátor, és nem fél szembe menni az életveszélyes helyzetekkel. Ügyetlenkedéséről híres, és állandóan átesik a saját lábán is. Szarkasztikus humora és szenvedélye jót tesz a könyveknek.

Legjobb Tulajdonságai? Egyszerű. Törődő. Törődik az emberekkel, akiket szeret és mindent megtenne azért, hogy megvédje őket, még ha az önfeláldozást is követel. Rettentően szerény és nem veszi túl komolyan magát. Sosem keresi a reflektorfényt. Hatalmas önkontrollal rendelkezik, ami egyértelművé válik a Hajnal Hasadásban, amikor ellenáll az emberi vér szagának minden látható erőfeszítés nélkül, amikor először meglátja. Tud magára vigyázni és valójában akar is. Nem kéri más segítségét, ha nincs rá feltétlen szüksége.

Ami a természetfeletti erőket illeti...
Ha emlékeztek, Carlisle azt mondta, egy vámpír különleges képessége egyszerűen egy felnagyított emberi tulajdonság. Nos, Bella továbbra is áthatolhatatlan a mentális támadások számára és kiképzése után, képes kiterjeszteni ezt, mint egy pajzsot, hogy megvédjen másokat is. MILYEN SZUPER MÁR EZ?? Egészen hősies, nem?!

Na de mi teszi egy igazi hősnővé és miért érdemli meg, hogy nyerjen?
Elmondom nektek. Hadd kezdjem azzal, hogy hatalmas megtiszteltetés ez Bellának, hogy egyáltalán felkerült a potenciálosok listájára. Mindannyian tudjuk, hogy sosem adná magának ezt a címet. Valószínűleg ki is nevetne bárkit, aki megemlítené neki.

De lássuk be, a hősnő definíciója:
"Kitartóan bátor nő, akire felnéznek, mert bátor vagy nemes cselekedetet tesz." Nemes tulajdonságok? Hol kezdjem a listát?? Bátor, önzetlen, védelmező, hogy néhányat megemlítek. Semmi sem akadályozhatja meg, hogy megvédje azokat, akiket szeret.

Mitől jobb, mint a többiek? Erre valószínűleg valami olyat válaszolna, hogy inkább hagyja elúszni az egész versenyt, minthogy magasztalja önmagát versenytársaival szemben. Minden hősnő megérdemelné, hogy győzzön, de akárki nyer a végén, az biztos nagyon megérdemli. Mindenkinek sok szerencsét kívánna. Ismeritek Bellát, sosem bántana senkit (Amíg meg nem próbálják bántani a szeretteit), plusz egyszerűen UTÁL a középpontban lenni. Emlékeztessük magunkat, hogy Bella igen is egy hősnő.

Az első blogverseny nyertese:


A blogszépségverseny nyertesei:


Nincsenek megjegyzések :