2012. október 17., szerda

Hősnők Viadala 2012 - 2. párbaj


Párbaj #2:

A felnőttelnél két fantasy, ám kegyetlen világban élő hölgy mérkőzik meg egymással. Egyiküknek tündér vér folyik az ereiben, míg ellenfele látja őket és harcol a tündérek ellen. Micsoda párosítás!
A 18 év alattiak közül két fiatal hölgy mérkőzik meg egymással. Egyikük egy dampyr, akinek a harc az élete, míg ellenfele egy egyedülálló nekromanta szellemmágnes.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> ITT <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.

Emlékeztetőül:
A blogunk Vanda és Dani kampányvezére, akik a későbbiekben párbajoznak, ekkor tudtok nálunk is szavazni és ezzel indulni a könyvnyereményekért. További info ITT.

Felnőttek: Sookie vs. Mac
(okt. 17 - 19)




Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Szavazni ITT vagy a kampányfőnököknél tudtok. Egy párbajra mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazást október 18-án 23:59-kor lezárjuk!!! 

Sookie

Innen ismerheted: Charlaine Harris - True Blood sorozat

Először feltűnt: True Blood #1: Inni és élni hagyni

Természetfeletti státusza: Tündér vérrel felturbózott ember

Kampányának vezére: Elhaym @ Elhaym blogja

Miért is szeretjük Sookie-t?

Jószívű és nyitott mindenre. Mentes minden előítélettől ami figyelemreméltó, mivel egész életében mások gondolatát hallgatta és ha ez nem utáltat meg veletek valakit...

Szeretjük, mert megtanult normásan élni minden helyzet ellenére, mert kiáll másokért, mert őszintén tud szeretni, mert független. Akiket szeret, azokért a végsőkig harcol. És közben végig megőriz valamit az ártatlanságából.

"Nem lehet az embereket hibáztatni – többnyire –, hogy miket gondolnak magukban. Meg kell tanulni felülemelkedni ezen."

Bátor, de igen meggondolatlan is, beleugrik minden helyzetbe a veszély felmérése nélkül, de képes kockára tenni a saját életét azokért akiket szeret. Nem számít menyire rémült is valójában. Nagyon hűséges. Ha egyszer szeret már semmi sem ingathatja meg. Még ha néha kellene is. Hevesen védelmezi a szeretteit.

Elképesztően ellenálló. Bántalmazták gyerekkorában, elkerülték és félték, árva lett, az első szerelme rémálom volt, halálra verték, elvesztette a nagyanyját, megtámadták, majdnem megölték, majdnem kivégezte egy vallásos szekta, megint megtámadták és majdnem megölték, elrabolták, majdnem halálra csapolták, megint megtámadták, és megint és megint... értitek a lényeget. A legtöbb ember mostanra már egy kipárnázott cellában csücsülne valahol. Vagy minimum összekuporodna az ágya alatt. Azonban Sookie nem olyan, mint a legtöbb ember.

Egy igazi harcos szíve van. Megy és beáll a csatába, ha valamiért harcolni kell, úgy, hogy nagyon jól tudja, nem biztos, hogy élve el is sétál, de olyan dolgokban hisz, amikért érdemes harcolni. Sookie kedves, bár ezt néhányszor meg is bánhatná. Néha olyan emberekkel is, akik nem egészen érdemlik meg a kedvességét. Követ el hibákat. Néha tragikusan nagyokat is. Tudom, hogy ez sokaknak elég lenne, ahogy hogy ne kedveljék. De számomra ez pozitívum. Nem egy megközelíthetetlen, sérthetetlen badass csaj. Nem, ő csak egy teljes értékű emberi lény, aki ugyanúgy téved és érez, mint mindannyiunk. Nincs mindig igaza, nem mindig jó, nem mindig szép és nem mindig választotta a nehezebb utat. És ez sokkal közvetlenebb, mint bármelyik fantasy hősnő a mezőnyben.

" A segítőkészség szokásával rettentő nehéz felhagyni."

Roppant jó humora van. Szeret nevetni (bár isten tudja mikor volt utoljára erre lehetősége). Mindennek ellenére optimista. Lehet, hogy emiatt bolond is, de mindenképp megnyerő. Cinizmust könnyebb találni. A tiszta humor ritkaság. És neki megvan.

"Vágy támadt bennem, és majdnem megszólaltam, hogy 'Bánja a patvar, tégy magadévá, bátor viking harcos!' "


Nem alárendeltje egy erőnek sem, és nem is retteg tőlük. Jöhet bárki (ember, természetfeletti, minden, amid csak van), ő szembeszáll vele, ha kell. Lehet, hogy naiv a többiekkel kapcsolatban, de azt tudja, hogy ő maga kicsoda (még akkor is, ha hosszú ideig nem tudta, hogy MI ő).

Ő Sookie Stackhouse. Pincérnő. Telepata. Szétrúgja bárki valagát, ha kell (legalábbis megpróbálja). Csak egy egyszerű lány.

"Próbálja ki Sookie Stackhouse „hajszálon múló megmenekülés”-diétáját! Fusson az életéért, és közben nem lesz gondja az étkezésre!"



Mac

Innen ismerheted: Karen Marie Moning - Tündérkrónikák sorozat

Először feltűnt: Keserű ébredés

Természetfeletti státusza: Sidhe látó (ember)

Kampányának vezére: Wee @ Wee blogja


„Számomra a halott tündér a jó tündér.”

Miért szavazz rá?

Nincs még egy olyan karakter, aki ilyen gyorsan, ilyen nagy változáson ment volna keresztül. Az elkényeztetett kisvárosi lány a körülmények hatására igazi harcos válik, aki mindent megtesz azért, hogy a tündérek ne pusztítsák el a világunkat.

Így kezdődött:

„Igazán egyszerű az életfilozófiám: ha egy adott napon senki sem akar
megölni, az már jó napnak számít.
Az utóbbi időben nem igazán vannak jó napjaim.”

MacKayla Lane a gyönyörű, napsütéses Ashfordban él, és meggyőződése, hogy a világ tökéletes. Ám amikor nővérét megölik, a lány Dublinba utazik, hogy az eset végére járjon. A borús, örökké esős Dublinba érve azonban olyan lényekkel találkozik, melyek létezését addig elképzelni sem tudta. Innentől pedig gyökeresen megváltozik az élete. Harcossá kell válnia, hogy túlélje mindazokat a megpróbáltatásokat, melyek még várnak rá.

És Mac nem akármilyen harcossá válik. Nem csak látja a tündéreket – akiket pedig talán jobb lenne nem látni, higgyetek nekem – hanem meg is tudja ölni őket, lándzsájával felszerelkezve, azzal a Jericho Barrons-szel a nyomában, aki az idei Könyves álompasik párbajának második helyezettje lett. Csak úgy mondom ;)

Mac az első könyvben még csak felfedezi a világot, melyben valójában él, a másodikban azonban már komolyan beleveti magát a küzdelembe; az utolsóban pedig már olyasmik derülnek ki róla, melyekre tényleg nem számítottunk. „Mac 5.0” pedig veszélyesebb, keményebb és kitartóbb, mint azt bárki gondolta volna róla.

Mac erős, elszánt, és ami a legfontosabb: emberi! Nem tud mindig mindent, nem mindig ő a legerősebb és a leggyorsabb, de folyamatosan fejlődik, nem adja fel és mindig próbál túllépni a határain. És ilyenek vagyunk mi mindnyájan, nem igaz?

Egyébként is, csajok, most őszintén – le a kalappal azelőtt a nő előtt, aki képes Barrons-t rávenni arra, hogy körömlakkot vegyen a kezébe.

„-Ne, ne így. Így csak összekeni. Az első rétegnek vékonynak kell lennie - magyaráztam neki. - Nem egy tortát von be, ez egy köröm.
(…)
Megrándult egy izom az állán.
-Magyarázza el nekem újra, Ms. Lane, miért csinálom én ezt."

Szavazzatok Mac-re, ha hisztek benne, hogy az ember a határait feszegetve, önmagán túllépve olyan magasságokba és mélységekbe juthat, amiket még önmagáról sem tudott volna elképzelni.


YA: Rose vs. Chloé
(okt. 17 - 19)



Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Szavazni ITT vagy a kampányfőnököknél tudtok. Egy párbajra mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazást október 18-án 23:59-kor lezárjuk!!! 


Rose

Innen ismerheted: Richelle Mead: Vámpírakadémia

Először feltűnt: Vámpírakadémia

Természetfeletti státusza: dampyr (1/2 vámpír)

Kampányának vezére: Wilwaren @ Nem harap a...


Miért szavazzatok rá? Ezt had mondja el Rose maga (próbáltatok már neki nemet mondani? Felesleges...)

Helló. Rose vagyok. Rose Hathaway. És nem elég nekem a saját életem bonyodalma, most még ezzel a Viadallal is bonyolítják. De persze elvállaltam. Hogyne tettem volna. Két okom is volt. Először is lány vagyok és a lehetőség, hogy egy csomó másik csajt lenyomjak egy versenyben nagyon csábító. Eddig nemigen volt lehetőségem, erre, hacsak nem ököllel, de az nem olyan jó érzés. Az én világomban, ahol a morák, a teljesvérű vámpírok a felsőbbrendű faj egy dampyr mindig csak másodrendű lehet. Azt szoktam mondani, hogy amolyan sivatagi hercegnő típus vagyok, de csak mert ez jobban hangzik, mint a mandulaszínű bőr, a sötétbarna szem és a mélybarna haj, ami valójában jellemez. Általában csinosnak mondanak, de igazából nagyon eltérek a mora szépségideáltól, ami a magas törékeny test, és a hűvös szőkeség. Azért nem panaszkodhatom, a domborulataim azért kaptak már egy-két dicsérő pillantást. Na de most nem morákkal kell versenyezni, szóval ebben a mezőnyben erős vagyok!


"– Szóval most elmész Lissával? – kérdezte Adrian, amikor odaértünk a szobámhoz.
– Aha, bocs. Tudod… csajos programunk lesz. – És a csajos program alatt azt értettem, betörésre készülünk."


A másik okom a részvételre hogy ez mégiscsak egy Viadal és én sose riadok vissza egy kis csetepatétól. Dampyr vagyok, mi ebben vagyunk jók. Nem kell vért innom, kimehetek a napfényre, de erősebb és gyorsabb vagyok mint az emberek. Katona vagyok. Ami azt illeti az egész életem a harcról szól. Nem is lehetne másként, hiszen testőrnek tanulok a Szent Vlagyimir Akadémián, hogy egy nap én lehessek a védelmezője a legjobb barátnőnek Lissának, aki mora hercegnő. Egy kicsit azért én is tudom milyen hercegnőnek lenni, mert gyakran bekapcsolódom Lissa gondolataiba. Ez a különleges lelki kapcsolatunk egyik előnye és egyben hátránya is. Jobban meg tudom védeni, de jobban szeretek a saját agyammal gondolkodni. Néha azzal is nehéz egy fejben lenni.


"– Igen? Attól tartasz, hogy előtör az esetlegesen elmebeteg énem? - Nem, attól tartok, hogy a szokásos Rose Hathaway éned tör elő, az, amelyik nem fél a dolgok közepébe ugrani, amikor azt hiszi, hogy valami úgy van jól. Lekezelő pillantást vetettem rá. – És mi a különbség? – Az, hogy ettől a másodiktól félek egy kicsit."

Szóval eddig a Viadalig nem sok csillámos esemény történt az életemben. Nehéz az ember (vagy dampyr) lányának igazi csajszinak maradni, ha folyamatosan vagy a strigák, az ösztönvámpírok ellen kell küzdened, vagy éppen a mora társadalom elitjének hatalmi játékainak kerülsz a középpontjába. Mindkettőben volt részem, higgyetek nekem, nem móka-kacagás. De végül is túlélő vagyok, mindenből jól jövök ki. Hé, említettem már, hogy egyszer már meg is haltam... Amíg Lissát távol tudom tartani a bajtól és minden szerettem mellettem harcol, addig boldog vagyok.

"– Ó, az én kislányom – mondta. – Alig tizennyolc, és már gyilkossággal vádolják, börtönszöktetést rendezett, és többet ölt, mint a legtöbb testőr valaha fog. – Elhallgatott. – Nem is lehetnék büszkébb rá."

Mert én csak ennek élek. Nincsenek nagy terveim, nincsenek nagy ambícióim, nem akarom megváltani a világot. Az embernek ismernie kell a határait és azon belül kell boldogulnia. Egy ideális verzióban én Lissa mellett vállalnék testőrködést Dmitrij társaságában. De az élet bonyolult és még a legegyszerűbb álmokért is sokat kell küzdenem. De ez nem okoz gondot. Jó vagyok a harcban. Nem véletlenül kaptam az első molnija tetoválásaim 17 évesen két striga leöléséért. Ez rekord, ha nem tudnátok.


"- Ez nem egy karácsonyi különkiadás! Ez ez én életem. A való világban a csodák és a jó dolgok nem válnak valóra csak úgy.
Dmitrij még mindig higgadtan figyelt engem.
– A való világban az ember valóra válthatja a saját csodáit."


Szóval állok a Viadal elébe csajok. Az Akadémián én voltam a legjobb, senki nem tudott földre kényszeríteni és nem tervezem, hogy először egy rakás lány küld padlóra.Tőlem kezdhetjük! - Rose

Hát szóval szavazzatok rá, na...!



Chloé

Innen ismerheted: Kelley Armstrong: Sötét Erő trilógia

Először feltűnt: The Summoning – A szellemidéző

Természetfeletti státusza: Nekromanta

Kampányának vezére: Casperson @ Casperson olvasmányai


Miért szavazzatok rá?


A könyv második részének a címe ( Az ébredés ) is elmondja , hogy hahó fel kell ébredni és szavazni kell Chloéra ugyanis nála normálisabb YA karakterrel nem találkozik a moly és gyerekek az is valami , ha már a cím is utal arra , hogy neki kell megnyerni YA kategóriában a viadalt !

Chloé Saunders teljes mértékben megérdemli , hogy megnyerje a Hősnők Viadalát ugyanis nála talpraesettebb, okosabb, normálisabb, szerethetőbb YA karaktert sehol sem találni és mellesleg nem átlagos tini karakter. Mindenképp rá kell tenni a voksot ugyanis az előbb felsoroltak mellett még van benne rengeteg szufla, ami miatt már mindenki megszerette szerte a világon és ami miatt mindenkinek a könyvsorozat ott csücsül a polcán. Chloéról elmondhatjuk, hogy nem tutyimutyi, aki inkább áll karba tett kézzel és nézi, ahogy a herceg megmenti, hanem benne van az a bizonyos plusz ami miatt harciassá válik, kitörölve a semmittevés képzetét egy moly gondolataiból.

Kemény, mint a beton, okos mint Bach és szeretni való, mint egy egyszarvú. Ez mindössze nem elég? Hát tessék csak tovább olvasni és biztosítom, hogy a végén Chloé Saundersre fogod letenni a voksod!

Chloé nem akar mást az élettől, mint bármelyik tinédzser: esélyt arra, hogy befejezhesse az iskolát, barátokat találjon, és talán egy fiút is magának. Ám ez nem adat hatig meg neki egyik napról a másikra, ugyanis kiskorától kezdve szellemek kísértik, de eleinte nem meri magának beismerni és mellőzi a tudatalattijába . Amikor azonban kezdi megérteni, hogy szellemeket lát rájön, hogy az élete soha nem lehet olyan, mint egy átlagos tinédzseré. A figyelmét követelő szellemektől körülvéve Chloé végül összeomlik, és bekerül egy kisebb elmezavarral küzdő fiatalok számára fenntartott otthonba. A Lyle Ház először normálisnak tűnik, de ahogy Chloé sorra megismeri a többi ápoltat – a sármos Simont és gyanús, soha nem mosolygó bátyját, Dereket, a visszataszító Torit és Rae-t, aki túlságosan is szereti a tüzet – rájön, hogy valami különös, baljós dolog köti össze őket, amit nem lehet a szokásos „problémás a gyerek” viselkedéssel magyarázni.

''– Te tényleg azt hiszed, hogy hülye vagyok, igaz? – mondtam, aztán felemeltem a kezem: Ne, ne is válaszolj, kérlek! Hadd tájékoztassalak: A fiúzás nem minden lány listáján az első! És ebben a pillanatban az én listámon lejjebb nem is kerülhetne… olyan csekélyke dolgok, mint rendbe tenni az életem, is megelőzi!''

Chloé megküzd ezek mellett olyan dolgokkal is amellyel mi is találkozhatunk annak ellenére is , hogy nem vagyunk nekromanták . Skizofréniásnak hiszi magát ettől elszorul a gyomrunk ,de tudjuk , hogy velünk is megtörténhetne , küzd az édesapja figyelméért és szeretetéért , ami számunkra szörnyűnek tűnhet ,de be kell vallanunk , hogy van ilyen a való világban . A dolgokat le akarja egyszerűsíteni és gondolj csak bele jobban kedves olvasó , mi nem ugyanezt tesszük ? El akar valamit érni , hogy végre elmondhassa magáról , hogy neki is van valamije , te nem ezt teszed ? Küzd , de nem természetfeletti erőkkel , hanem a maga kis emberi módján , mi is ezt tesszük nem ?

Mégis olyan dolgok történtek vele , amely hál' Istennek velünk nem esett meg, kísérleteztek rajta és genetikai módosítást hajtottak végre. Nekromanta lett ,de nem akár milyen! Látja a szellemeket sőt még fel is támasztja őket, ami nem minden esetben sült el jól, ugyanis következményei lettek, ami miatt hősünk újabb próbatétel elé nézett. Valamint elnyerte egy vérfarkas és egy varázsló szerelmét, tudnia kell valamit nem igaz?!

''Elszökni? - Tudom, Derek mit mondana. Még az arckifejezését is látom, a megvetően és csalódottan összeráncolt homlokát. Már nem Chloé Saunders, az elkényesztetett művészeti sulis lány voltam. Nem is Chloé Saunders a skizofréniás. Ha Chloé Saunders, a nekromanta, követné a régi szabályokat, párnázott cellában kötne ki, ahol olyan hangokról szónokolna, melyeket rajta kívül senki más nem hall.''

A rossz dolgok mellett sem felejtette el , hogy az életben vannak fontos dolgok is, mint például a család , a szeretet, a barátság, a vidámság!

Ha ez kedves szavazó nem győzött meg, nem tudom mi más fog! Minden kedves voksolónak köszönöm a szavazatát és remélem ti is észrevettétek a hasonlóságot!

TEAM Chloé, szavazz te is rá!


Az első blogverseny nyertese:


A blogszépségverseny nyertesei:


Nincsenek megjegyzések :