2012. október 16., kedd

Hősnők Viadala 2012 - 1. párbaj
Párbaj #1:

Az első meccsen a két nagyon különböző hölgy mérkőzik meg egymással mindkét kategóriában.
Felnőttek: Az egyik félig ember, félig vámpír, vámpírvadász. A másik egy harmincas éveit taposó, angol, dolgozó nő, aki szingli és teljes mértékben ember (úgy hisszük).
YA: Ugyan mindketten ízig vérig emberek, de amíg az egyik egy kényelmes világban szinte tökéletes tinédzser életét éli, addig ellenfele egy kegyetlen világ reménysége, ahol a túlélés a mindennapok része.

Akinek szüksége lenne egy kis emlékeztetőre, az --> ITT <-- megtalálja, hogy pontosan mi is az a Hősnők Viadala, de a kulcsfontosságú információ: Két naponta új meccs indul. Minden meccs egy YA (fiatal felnőtt) és egy Felnőtt párbaj párost párbajoztat. A párbaj nyertesei bekerülnek a következő fordulóba és addig párbajoznak, amíg csak egy-egy hölgy marad.

Emlékeztetőül:
A blogunk Vanda és Dani kampányvezére, akik a későbbiekben párbajoznak, ekkor tudtok nálunk is szavazni és ezzel indulni a könyvnyereményekért. További info ITT.


Felnőttek: Cat vs. Bridget Jones
(okt. 15 - 17)
Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Szavazni ITT vagy a kampányvezéreknél tudtok. Egy párbajra mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazást október 16-án 23:59-kor lezárjuk!!! Cat
(a.k.a. A Vörös Kaszás)


Innen ismerheted: Jeaniene Frost - Cat és Bones a vámpírvadász sorozat
Először feltűnt: Félúton a Sírhoz

Természetfeletti státusza: Félig vámpír.

Kampányának vezére: MFKata @ MFKata gondolatai

Okok, amiért Catherine ‘Cat’ Crawfield, Jeaniene Frost Cat és Bones sorozatának főhősnője érdemli meg a legjobb női könyves karakter címet (azaz, Miért is olyan belevaló csaj Cat... )

Cat tökössége még a férfitársai nagy részéét is kenterbe veri. Odament Bones-hoz, egy Mester vámpírhoz és kerek perec megkérdezte, hogy akar-e dugni. Csak így. Oké, Bones kábé szét is rúgta kedven hősnőnk valagát, de Cat tanult belőle és hamarosan első osztályú harcos lett. Olyan jó harcos, hogy a kormány felkérte, hogy képezze ki a legelitebb harcosait! Nem lehet egy nyuszi vagy egy kiscsibe az alfavezér a csajok közül, és Cat egyáltalán nem kiscsirke. Se nem nyúl. Sosem adja fel, sosem száll ki. És soha, de soha nem hátrál meg vagy hagy akár egy embert is maga után. Akkor sem, ha a harc, amit épp vív, esélytelennek látszik, Ő kiáll és belead apait, anyait, hogy megvédje a rászorulókat.

Egy olyan ember sincs, akit szeret és ne kapna be érte egy golyót. *szünet… gondolkodik… kézen számol…* Valójában, talán NINCS is olyan személy, akit szeret és akiért ne kapott volna már be egy-két golyót.

Ian és Vlad is a tenyeréből eszik. A két legkeményebb fejű férfi/vámpír a világon! Ha ezt a két fickót rabul tudja ejteni, akkor bárkit elvarázsol. És ez egy nagyon fontos tulajdonsága egy alfa vezérnek.

És végül...

Bones a társául választotta. AZ A BONES. és mind tudjuk, hogy a nő az, aki a jobbik fél a párkapcsolatokban. Az, aki valójában tartja a gyeplőt. Szóval ha Cat képes Bones felett uralkodni és közben meggyőzni arról, hogy Bones a főnök, képzeljétek, el mi mindent tudna csinálni másokkal! Uralja Bones-t és uralni fog mindenkit!

Cat a megtestesítője egy igazi Alfának: egy vezető, aki azoknak a jólétét és biztonságát tartja előbb a sajátjánál, akiért felelős, és akivel törődik; valaki, aki elég erős, hogy megvédje azokat, akik túl gyengék megvédeni magukat; valaki aki hajlandó áldozatokat hozni, ha szükséges, hogy megvédje a rászorulókat. Aki játszi könnyedséggel tudja irányítani az uralhatatlant, aki tud tárgyalni és képes kilábalni minden kakiból. És valaki, aki olyan szenvedélyt és akkora szívet mutat, ami már szinte természetfeletti. Képviselik az embereket anélkül, hogy elvesztenék önmagukat. Felelősséget vállalnak azért, ha elcsesznek valamit és mindig sikerül megoldaniuk. Cat mindezt tűsarkúban és feszes bőrszerkóban viszi véghez. Ez AZ Alfa.

És ez Catherine ‘Cat’ Crawfield.
Nincs itt semmi féle verseny… Cat az egyértelmű választás.

Bridget Jones

Innen ismerheted: Helen Fielding - Bridget Jones naplója
Először feltűnt: Bridget Jones naplója

Természetfeletti státusza: 100% ember.

Kampányának vezére: Kelly @ Kelly olvas

Miért szavazzatok Bridgetre?

Ami engem leginkább megfogott a karakterében, az a hihetetlenül jó humora, öniróniája, a küzdelme a kilókkal, a pasikkal, a családdal, mindez nyakonöntve Mr. Darcy iránti rajongásával. Nagyon tetszik, hogy szoros kapcsolatot tart a barátaival, azonnali lelki segélynyújtás megy minden problémánál, akár telefonon, akár a szokott törzshelyen.

Nem tagadhatjuk, hogy a könyv alapján készült film jelenetei azonnal az eszünkbe jutnak, ha Bridget Jones-ról van szó. Szerintem ebben az esetben maximálisan sikerült az adaptáció.

"Fogyókúrázni fogok (most már tényleg), hetente háromszor edzőterembe járok, leszokom a dohányzásról, a fényképeket albumba rakom, nem beszélek ki másokat a hátuk mögött, otthon is rendesen felöltözöm, megtanulom beprogramozni a videót, és végre rendes pasit kerítek magamnak."

"Rájöttem, hogy túlságosan is könnyű beleilleszteni valamelyik diétába azt, amit éppen eszem, és a diéta nem arra való, hogy kiválasszam és keverjem, hanem hogy kiválasszam és kitartsak mellette, mint ahogy el is fogom kezdeni azonnal, amint megettem ezt a csokoládés kiflit."
SZAVAZZ!!


YA: Reni vs. Katniss
(okt. 15 - 17)Olvasd el a kampányszövegeket és add le a voksod! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Szavazni ITT vagy a kampányvezéreknél tudtok. Egy párbajra mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazást október 16-án 23:59-kor lezárjuk!!!


Reni

Innen ismerheted: Leiner Laura: A Szent Johanna gimi

Először feltűnt: Kezdet (SZJG #1)

Természetfeletti státusza: 100 % ember

Kampányának vezére: Reea @ Napi falat

Miért szavazzatok rá? Mert egy egyszerű tini, aki képes és hajlamos a túlzásokra, a világ összeszakad a pattanásoktól, vagy ha nincs meg a kedvenc pulcsija. Magyar az anyanyelve, nem szükséges tolmács, szótár, fordító ahhoz, hogy megértsd.

Szívszerelme Cortez a leg, nagyjából mindenből, úgyhogy igazán elnézhető Reninek, ha úgy viselkedik, mint más normális lány, epekedik és szerelembe esik, néha pedig kétségbe. Hiszen csak egy teljesen átlagos ember, aki pubpertál és a hormonjai, no meg az egész világ mind csak azért van, hogy őt megkavarják.

Jó tanuló, de nem stréber, imád olvasni, na de ki nem? Főleg ha a gimijéről tudhatunk meg újabb titkokat.

Nem sokat árul el magáról, azon kívül, hogy barna a haja, nem is tudunk a kinézetéről szinte semmit. De így még jobb! Bármelyikünk lehetne. Akármelyikünk, aki mellett ott sétál Cortez…

„Miért van az, hogy ha egy gyerek nem kéri a vacsorát, egy felnőttnek először az anorexia jut eszébe? A szerelemről hallottak már? Őrület.”

Reni átlagos lány, de vicces, imádnivalóan naiv néha, és igazán nyitott az újdonságokra. Még akkor is, ha az az újdonság a jóval előtte megalakult, majd feloszlott Beatles. A világ sorsa ugyan nem nyugszik a vállán, de így is kész kiállni másokért. Felvállalja önmagát, ez egy olyan tulajdonság, amit manapság egyre ritkábban látunk, de a valóéletben nagyon fontos. Önállóan gondolkodik, viseli a következményeket, akkor is ha fáj vagy nehéz, mert ezt az ő élete, és nem ötven másik csoportosan járkáló lánykáé.

„– Reni, kihasznál…
– Önként vállaltam.
– Naiv vagy.
– Valakinek naivnak is kell lennie – vontam meg a vállam, mire Arnold mosolyogva csóválta a fejét.
– A végén sírni fogsz.
– Majd abbahagyom – tártam szét a karom.”

Szavazzatok rá, mert egy mindennapi, átlagos lány, olyan mint te, ti vagy a barátnőitek. Okos, kreatív, ha nem is jó a kézügyessége, amit én őszintén át tudok érezni. Szavazzatok, mert nem tökéletes, de nagyon ötletes az, ahogyan pontoz, ráadásul tudja azt is, hogy kicsoda Mr. Darcy!

„Cortez korepetálása: 5/1 – dühös vagyok rá.
Cortez beszólása: 5/1 – nagyon dühös vagyok rá.
Cortez angol súgása: 5/1 – akkor is dühös vagyok rá.
Cortez: 5/1 – most nagyon nem szeretem.
Mr. Darcy: – 5/5 – most inkább őt szeretem.”
Katniss

Innen ismerheted: Suzanne Collins - Az éhezők viadala trilógia
Először feltűnt: Az Éhezők Viadala

Természetfeletti státusza: 100% ember

Kampányának vezére: Kristina @ Kristina blogja

Katniss Everdeen a fekete hajú, olajbarna bőrű, szürke szemű 16 éves lány, a Tizenkettes körzetből, Panem országából. Az Éhezők viadala trilógia HŐSNŐJE. Az Éhezők viadala játékosa.

Egy olyan világban, amelyben Katniss él, muszáj erősnek lenni. Egy olyan korban, amikor tilos a vadászat, amikor a körzetek ahol élnek el vannak zárva egymástól, az életet, vagyis a táplálékot adó erdőtől is szögesdrótkerítéssel zárják el őket, Túl Kell Élni. És Ő képes rá.

„Különben sem szoktam soha feladni harc nélkül, még akkor sem, ha a dolgok teljesen reménytelennek tűnnek.”

Erős jellem, elszánt, kitartó, céltudatos, intelligens, szerethető karakter, akinek van tartása. Nem botlik meg az életben elé kerülő akadályokban. Küzd, harcol a túlélésért, a barátaiért, a testvéréért és a saját életéért. Komoly, keveset mosolyog, nincs neki miért, de tud boldog lenni, a pillanatnak élni. Kevés karakter van megajándékozva azzal a tulajdonsággal, hogy a szarkazmusával kuncogásra késztessen, nos Ő még erre is képes volt nem egyszer a nehéz pillanatok ellenére is. Nem legyőzhetetlen, ő egy túlélő. Ember, hibákkal és tévedésekkel. Ugyan úgy neki is van lehetősége változásra. Az egész Panem lakosságának egy iránymutatója. Ilyen szerepet nem tölthet be akárki. Neki megvan hozzá a tehetsége.

„Muszáj elviccelni a dolgot, mert különben csak a rettegés marad.”

Önkéntesen jelentkezik Prim helyett a viadalra. Tudja, hogy ez olyan, mintha aláírta volna a végítéletét, de ő az a személy, aki feláldozza magát másokért.

„Egyszer egy fa lombjában rejtőztem zsákmányra lesve, mozdulatlanul várakoztam , hátha arra téved egy vad, de elbóbiskoltam, és három méter magasról a hátamra zuhantam. Az ütközés kipréselte a tüdőmből a levegőt, és a földön fetrengve levegő után kapkodtam.
Most is valami ilyesmit érzek, elfelejtek levegőt venni, képtelen vagyok megszólalni, letaglózva állok, ahogyan Prim neve visszhangzik a fejemben.”

Miért legyen Ő 2012 Hősnője?

Egy igazi viadalon neki van a legtöbb esélye arra, hogy nyerjen, mert ügyes, feltalálja magát, erős. Nem plázacica, nem kétszínű, nem a külsőség számít neki, hogy hogyan néz ki, hanem, hogy milyen ember vagy legbelül, mennyire kitartó. Akik már olvasták a könyvet biztosan egyetértenek velem mindenben, nem csak azért írom le, mert játszunk. Nem. Kevés olyan karakter van az ifjúsági könyvekben, aki ennyire megérintett, mint Katniss. Tetszett, hogy olyan, mint Én, és mint sok más hozzám hasonló, akik nem szeretik feladni. Ha nem működik az A terv, akkor ott van a B.

Szereti a természetet, az erdőt, és megbecsüli mindazt, amit az erdő nyújt neki. Ha egyszer barátságot köt, akkor a végsőkig kitart és még azon is túl.

Sok szerencsét, és sose hagyjon el bennetek a remény!
Az első blogverseny nyertese:


A blogszépségverseny nyertesei:
Nincsenek megjegyzések :